Elkészítés
Az almás palacsinta elkészítéséhez keverőtálba szitáljuk a lisztet, hozzákeverjük a cukrot, a fahéjat, a vaníliás cukrot és a sót.
Egy másik tálban kézi robotgéppel felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a tejet, majd apránként a lisztes keveréket. Félretesszük a tésztát.
Sűrű, édes, tejes palacsintatésztába vagdossuk a megpucolt almát. Merőkanállal a bő olajba merjük és mindkét oldalát megsütjük. Vaníliás porcukorral meghintjük a végén.
Annyit tennék hozzá, ez nem palacsinta. Ha lereszelem az almát, akkor palacsintának sütöm ki.
Káposztával is szoktam készíteni, de az palacsinta. A káposztás tésztához való módon megcsinálom a káposztát. Bele keverem a tésztába és palacsintákat sütök. Cukorral szoktam csak tölteni.
Én nem darabolom, hanem reszelem az almát és fahéjat szórok a tésztához és palacsinta sütőbe palacsinta méretűre sütőm és darált dió, lekvár és édesítő keverékével rakott palacsintát készítek.
Bernadett Baross konyhájából!
Forrás: ketkes
További érdekességek:
Az egész pitypang ehető, de sokan nem tudják, hogy a gyökere az igazi kincs
Ez a legerősebb és legolcsóbb természetes műtrágya és rovarirtó, sokan mégsem ismerik