Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Ha ezeket az edényeket használod, nagy baj lehet. Mérgező anyagok kerülhetnek az ételedbe

Ha ezeket az edényeket használod, nagy baj lehet
hirdetés

Kerámia

Ez a főzőedény valójában nem teljesen kerámia. A 100%-os kerámia edények amúgy teljesen biztonságosak, viszont az edények és serpenyők általánosságban fémből készültek, és többnyire szilikonnal vannak bevonva, az aljuk pedig kerámia. A kerámia főzőedények nem vezetik egyenletesen a hőt a teljes felületen, ráadásul kézzel kell tisztítani, mert könnyen összekarcolódnak vagy kopnak. A lágy kerámia bevonat nem éppen tartós, és mindennapi használat mellett néhány hónap alatt megsérül a bevonat. A jó minőségű kerámia főzőedények nem veszélyesek, de sajnos sok olcsóbb, rosszabb minőségű darab van a boltokban, amelyekből egy idő után ólom kerülhet az ételbe. Vigyázz ezzel!

Ezt olvastad már? Csak kevesen tudják, de erre való a mosógép harmadik rekesze!

Ha teheted vásárolj 100%-os kerámia edényt. Ez az egyik legjobb és legbiztonságosabb opció, hiszen teljesen természetes anyagokból készül, nem mérgező, nem karcolódik, és nem pereg le. Könnyen tisztítható, nem is ragadnak le benne az ételek, és akár mosogatógépben is mosható. Az egyetlen negatívuma, hogy a 100%-os kerámia edények igen drágák, de nagyon tartósak is.

A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!

5 / 6

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!