Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 db tojás
- só
- olaj vagy zsír
Elkészítés:
A nokedlihez a lisztet keverjük össze a tojással, sóval és annyi vízzel, hogy sűrű, de még könnyen keverhető tésztát kapjunk. Forrásban lévő, sós vízbe szaggassuk bele a tésztát nokedliszaggatóval, vagy ha ez nincs kéznél, használhatunk egy teáskanalat is. Főzés közben néhányszor keverjük meg, hogy ne ragadjon az edény aljára. Amikor a nokedlik feljönnek a víz felszínére, szűrjük le, majd öblítsük át. Lecsepegtetve keverjük össze egy kevés felmelegített olajjal vagy zsírral. Kiváló köret csirkepörkölthöz vagy bármilyen más pörkölt mellé.
Hetente öntök egy zacskó sütőport a mosógépbe, amióta tudom, hogy mire jó
Ez már sok: kiderült hova tűnik a pénz, ha nem váltjuk vissza a palackokat
Ez a sütőpapír titkos funkciója, amit a gyártók próbálnak titokban tartani