Elkészítés
Az olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a kockára vágott petrezselyemgyökeret és répát. Megszórjuk pirospaprikával, sóval ízesítjük, és felöntjük vízzel. A zöldségek puhulásáig főzzük.
Az áttört főtt krumplit összekeverjük a vajjal, liszttel és tojássárgájával, majd sóval, borssal és finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük. Az anyagból apró gombócokat formázunk, amelyeket a forrásban lévő levesbe téve 2-3 perc alatt készre főzünk.
A leves lehet egy egyszerű krumplileves alap, ahol a külön főzött, áttört krumplihoz egy tojást és annyi lisztet adunk, hogy gyúrható, puha tésztát kapjunk. Sóval és borssal ízesítjük, majd gombócokat formázunk, és a forrásban lévő levesbe tesszük őket.
Recept és fotó: Kata Menyhárt
Krémes piskótaszelet recept: én így szeretem, mikor jó sok krém van benne