hirdetés
A gluténmentes kenyér elkészítésének menete:
- Első körben a sütőt 180 fokra, légkeveréssel beindítjuk.
- Úgy kezdjünk neki, hogy a mosott vörös lencsét 2 deci vízzel turmixgépben sima krémmé zúzzuk. Alaposan sózzuk, kicsit borsozzuk és 1 tk kurkumával színezzük. Mehet bele még 2 ek olivaolaj a krémbe. Ezt alaposan kikeverjük.
- Ha ezzel megvagyunk hőállő tálba sütőpapírt teszünk. Ha a tál nagy, a kenyerünk lapos lesz. Ha magasabb, kisebb formát választunk, akkor tegyünk rá még 10p sütési időt.
- 180 fok 40p (nagy formában) vagy 50p (kisebb formában)
Ezt olvastad már? Itt a hozzávaló, amitől tökéletes lesz a gyümölcsleves, ezt a háziasszonyok 90%-a nem ismeri
A belseje kissé kukoricakásás marad, de nem sületlen! Hidegen ez is keményedik még.
Egyénileg tovább ízesíthető, akár mediterrán módra is.