Hogyan készítsd el?
Keverd össze a vizet, illetve a pirospaprikát, majd ezt követően add hozzá a két evőkanál mustárt, az öt evőkanál ketchupot, a tojást, majd jó alaposan keverd össze, amíg egy egész sűrű masszát nem kapsz.
Ezt követően aprítsd fel a hagymát, és keverjük a húshoz a pirospaprikával együtt. A zöldfűszereket, ami lehet plédául oregánó, vagy petrezselyem levél, a sajtot, és a zsemlemorzsát is ezekkel egyidőben keverd hozzá a darálthúshoz. Amíg nem áll össze az egész, ízesítsd a szád íze szerint sóval, borssal, delikáttal. Formázz kb. ököl méretű húsgolyókat, majd helyzed fel őket a már sütőpapírral gondosan kibélelt tepsibe. Kb. 20-30 percig süssük őket, 220 fokos sütőben, alul-felül sütéssel. Ha már látod, hogy szép sötétek, akkor veheted ki őket, és akár salátához is tálalhatod.
Ajánló: 10 tipp, amitől olyan lesz az almás pitéd, mint gyerekkorodban