Elkészítés
1. A vaníliás krém elkészítése
Egy lábasba beleöntjük a pudingport, hozzáadjuk a cukrot, majd folyamatos keverés mellett felöntjük a vízzel. Nagy lángon, állandóan kevergetve főzzük, amíg sűrű, krémes állagot nem kapunk.
Fontos: Nem tejjel készítjük, hanem vízzel – ettől lesz pont olyan, mint a klasszikus cukrászdai változat! A pudingot hagyjuk teljesen kihűlni, de időnként keverjük meg, hogy ne bőrösödjön be!
2. A tészta sütése
A leveles tésztát kiolvasztjuk, majd négy egyenlő részre vágjuk. Minden darabot nagyon vékonyra kinyújtunk, hogy szép, roppanós lapokat kapjunk. Egy tepsi hátlapján (vagy egy sima sütőpapíron) előmelegített sütőben kb. 3-5 perc alatt aranybarnára sütjük. Figyelem! A leveles tészta nagyon gyorsan sül, ezért ne hagyd magára, mert könnyen megéghet!
3. A krém befejezése
A kihűlt pudingot egy nagy tálba kaparjuk. Ha a tejszín nem cukrozott, adjunk hozzá 3 evőkanál cukrot, majd a habtejszínt hozzáöntjük a pudinghoz. Robotgép legnagyobb fokozatán 10-15 percig verjük, amíg sűrű, könnyű és habos krémet nem kapunk.
4. Rétegezés
Egy nagy tálcára helyezünk egy sült tésztalapot, és egyenletesen rákenjük a vaníliás krém egy részét. Jöhet rá a következő lap, majd újabb réteg krém – így folytatjuk, amíg az utolsó lapot rá nem tesszük. A legfelső lapot porcukorral megszórjuk, ettől lesz igazán nosztalgikus és csábító.
Ajánló: Kiderült a tökéletes farsangi fánk titka: erre az egy dologra kell figyelned