Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Ez a legjobb gulyásleves recept, amit valaha készítettem

Ez a legjobb gulyásleves recept, amit valaha készítettem
hirdetés

Elkészítés:

A tojásból és lisztből kemény tésztát gyúrunk a csipetkéhez, amit félreteszünk, amíg a leves készül. A kuktában zsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és rövid ideig tovább dinszteljük.

Hozzáadjuk a felkockázott marhahúst, megszórjuk köménnyel, majd magas hőfokon körbepirítjuk. Ezután hozzáadjuk a pirospaprikát, és felöntjük kb. 1 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a babérlevelet, az egész paradicsomot, a zöldpaprikát, valamint a megtisztított és felkarikázott répát, fehérrépát, zellert, karalábét, valamint a petrezselymet és zellerzöldet egy csokorba kötve. A kuktát lezárjuk, és a forrástól számítva 40 percig lassú tűzön főzzük. Közben a csipetketésztát enyhén lisztezett felületen apró darabokra csipkedjük.

A kuktát lehűtjük hideg víz alatt, majd hozzáadjuk a maradék apróra vágott zöldségeket, visszazárjuk, és további 10 percig főzzük.

A kuktát újra kinyitjuk, kivesszük a zöldségcsokrot és a nagyobb zöldségeket, majd hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott burgonyát. Felengedjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk, és újra sózzuk, borsozzuk. A csipetkét is belefőzzük, és 10-15 perc alatt készre főzzük a levest.

A 2 kamasz fiam minden héten ezt kéri tőlem, leveles tészta almás pudinggal

Amióta tudom, hogy mire jó a füge fogyasztása, naponta eszem

    2 / 2

    Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

    Ez tetszett, megosztom!
    hirdetés
    hirdetés
    error: Content is protected !!