Elkészítés:
A tojásból és lisztből kemény tésztát gyúrunk a csipetkéhez, amit félreteszünk, amíg a leves készül. A kuktában zsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és rövid ideig tovább dinszteljük.
Hozzáadjuk a felkockázott marhahúst, megszórjuk köménnyel, majd magas hőfokon körbepirítjuk. Ezután hozzáadjuk a pirospaprikát, és felöntjük kb. 1 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a babérlevelet, az egész paradicsomot, a zöldpaprikát, valamint a megtisztított és felkarikázott répát, fehérrépát, zellert, karalábét, valamint a petrezselymet és zellerzöldet egy csokorba kötve. A kuktát lezárjuk, és a forrástól számítva 40 percig lassú tűzön főzzük. Közben a csipetketésztát enyhén lisztezett felületen apró darabokra csipkedjük.
A kuktát lehűtjük hideg víz alatt, majd hozzáadjuk a maradék apróra vágott zöldségeket, visszazárjuk, és további 10 percig főzzük.
A kuktát újra kinyitjuk, kivesszük a zöldségcsokrot és a nagyobb zöldségeket, majd hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott burgonyát. Felengedjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk, és újra sózzuk, borsozzuk. A csipetkét is belefőzzük, és 10-15 perc alatt készre főzzük a levest.
A 2 kamasz fiam minden héten ezt kéri tőlem, leveles tészta almás pudinggal
Amióta tudom, hogy mire jó a füge fogyasztása, naponta eszem