Ahány literes a befőttesüvegünk, annyi evőkanál sót tegyünk a vízhez (pl. 3 liter vízhez 3 evőkanál só), és forraljuk alaposan fel. Hűtsük vissza langyosra, majd öntsük az uborkákra. Tegyük a tetejére a kenyérszeletet a legjobb, ha házi, kovászos kenyeret használni, de használhatunk krumplit is. Majd tegyük meleg helyre az üveget, lehetőleg ne olyanra, ahol égeti a nap.
Három nap múlva elkészül a házi kovászos uborka. Távolítsuk el a tetejéről az ázott kenyeret, vagy krumplit és a nagyobb kaporcsomókat. Szűrjük le a levét, és tegyük egy zárható dobozban vagy kisebb üvegekben a hűtőbe. Hetekig eláll, és friss, ropogós marad!
Ez is érdekelhet:
Az árus kifecsegte a titkot, így válassz tökéletes görögdinnyét. Mi már sosem csalódunk!
A tökéletes piskóta 3 titka: amióta így sütöm nem esik össze és gyönyörű magas lesz