Elkészítés:
Mosd meg a burgonyát, hámozd meg, majd vágd fel tetszőleges méretű darabokra. Forralj fel 1 liter vizet 1 kg burgonyához, adj hozzá fél teáskanál szódabikarbónát és 2 evőkanál sót. Amikor a víz forr, tedd bele a burgonyát, és főzd körülbelül 10 percig. A burgonyának akkor jó, ha a kés belemegy, de a közepén még enyhén akad.
Szűrd le a burgonyát, majd hagyd kihűlni, hogy a maradék nedvesség is elpárologjon. Keverd össze a burgonyát a választott zsiradékkal és fűszerekkel. Rázd össze alaposan, hogy a felületén lévő keményítős réteg teljesen bevonja a darabokat.
Terítsd szét a burgonyadarabokat egy nagy tepsiben úgy, hogy ne fedjék egymást. Süsd előmelegített sütőben 200-220 fokon kb. 50 percig, amíg aranybarnára és ropogósra sülnek. 20 perc után fordítsd át a burgonyákat, hogy egyenletesen átsüljenek.
Az eredmény egy kívül ropogós, belül krémes sült burgonya lesz, amelyet mindenki imádni fog!