Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Ettől az egy hozzávalótól lesz tökéletes a sült krumpli

Ettől az egy hozzávalótól lesz tökéletes a sült krumpli
hirdetés

Elkészítés:

Mosd meg a burgonyát, hámozd meg, majd vágd fel tetszőleges méretű darabokra. Forralj fel 1 liter vizet 1 kg burgonyához, adj hozzá fél teáskanál szódabikarbónát és 2 evőkanál sót. Amikor a víz forr, tedd bele a burgonyát, és főzd körülbelül 10 percig. A burgonyának akkor jó, ha a kés belemegy, de a közepén még enyhén akad.

Szűrd le a burgonyát, majd hagyd kihűlni, hogy a maradék nedvesség is elpárologjon. Keverd össze a burgonyát a választott zsiradékkal és fűszerekkel. Rázd össze alaposan, hogy a felületén lévő keményítős réteg teljesen bevonja a darabokat.

Terítsd szét a burgonyadarabokat egy nagy tepsiben úgy, hogy ne fedjék egymást. Süsd előmelegített sütőben 200-220 fokon kb. 50 percig, amíg aranybarnára és ropogósra sülnek. 20 perc után fordítsd át a burgonyákat, hogy egyenletesen átsüljenek.

    Az eredmény egy kívül ropogós, belül krémes sült burgonya lesz, amelyet mindenki imádni fog!

    Ajánló: Intelligens mákos krémes, még aznap este elfogyott

    2 / 2

    Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

    Ez tetszett, megosztom!
    hirdetés
    hirdetés
    error: Content is protected !!