Elkészítés:
Egy nagyobb serpenyőben kezdd el karamellizálni a cukrot. Lassú tűzön olvaszd meg, és várd meg, amíg szép aranybarna színt kap.
Amikor a cukor teljesen megolvadt és karamellizálódott, add hozzá a vajat, és keverd addig, amíg teljesen felolvad a karamellben. Ezután szórd bele a durvára vágott diót, és alaposan keverd össze.
A tojássárgájákat óvatosan, folyamatos keverés mellett add a keverékhez, és főzd össze az egészet, amíg szép sima, krémes állagot kapsz.
A kész grillázs krémet egyenletesen kend rá az ostyalapok közé. Rétegezd őket egymásra, hogy a krém mindenhol jól eloszoljon.
Hagyd a kész ostyát hűvös helyen pihenni, hogy a krém megdermedjen és az ostya jól összeálljon.
Miután a grillázs ostya megszilárdult, szeleteld fel, és már kínálhatod is ezt az egyszerű, de nagyszerű édességet!
Jó étvágyat hozzá!
Szilvásgombóc recept, már évek óta nem csináltam
Nyíregyházi módszer: Szabolcsban így teszik el a szőlőt télire, tanuld meg te is a trükköt!