Elkészítés:
Az olajba keverjük bele a mustárt, a borsot, és az áttört fokhagymát. Adjunk hozzá Íz Mester folyékony fűszerpácot, Kotányi oldalas fűszersót, és grill fűszerkeveréket. A só használatát mellőzhetjük, mert a fűszersó elegendő sót ad a húsnak. Ezzel a páccal alaposan dörzsöljük be a húst, hogy mindenhol érje.
A bepácolt húst tegyük hűtőbe, és hagyjuk több napig állni, hogy az ízek jól átjárják. A bepácolt húst helyezzük egy sütőtálba. A hús alá tegyünk mangalica zsírt és öntsünk hozzá egy kevés vizet.
A húst 130 fokos előmelegített sütőben süssük 4 órán keresztül, letakarva. Ezután emeljük a hőmérsékletet 200 fokra, és süssük tovább, amíg a hús szép pirosra nem sül.
A sütés vége felé gyakran locsoljuk meg a húst a saját zsírjával, hogy még szaftosabb legyen.
A sütés után hagyjuk pihenni a húst néhány percig, majd szeleteljük fel és tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!
Régi családi recept: Házi fokhagymás kenyér a nagymamámtól
Megőrjít, annyira finom, fantasztikus sajtos kenyér recept
Forrás: ketkes