hirdetés
Elkészítés:
Gyúrd össze a lisztet, sót, tojást, zsírt, ecetet és vizet, amíg sima tésztát nem kapsz. Nyújtsd ki a tésztát téglalap alakúra. Kend meg a tésztát 10 dkg zsír és 7 dkg liszt keverékével.
Tekerd fel a tésztát, oszd négy részre, és tedd hűtőbe egy órára. Egyesével nyújtsd ki a tésztadarabokat, és vékonyan kend meg olajjal.
Egy zacskó darált mákot reszelj le egy almával. Adj hozzá reszelt citromhéjat és cukrot ízlés szerint.
Tippek:
- A tölteléket variálhatod kedved szerint, akár dióval vagy lekvárral is.
- A süteményt frissen fogyasztva a legfinomabb, de hűtőben tárolva pár napig eláll.
Zsuzsanna Józsefné Árki konyhájából származó recept!
Forrás: bidista
Ez a citromos desszert csak úgy elolvad a szádban, annyira szaftos és omlós