Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Egy kis mákos finomság, csak mert szereti a család

hirdetés

Elkészítés:

Gyúrd össze a lisztet, sót, tojást, zsírt, ecetet és vizet, amíg sima tésztát nem kapsz. Nyújtsd ki a tésztát téglalap alakúra. Kend meg a tésztát 10 dkg zsír és 7 dkg liszt keverékével.

Tekerd fel a tésztát, oszd négy részre, és tedd hűtőbe egy órára. Egyesével nyújtsd ki a tésztadarabokat, és vékonyan kend meg olajjal.

Egy zacskó darált mákot reszelj le egy almával. Adj hozzá reszelt citromhéjat és cukrot ízlés szerint.

Tippek:

  • A tölteléket variálhatod kedved szerint, akár dióval vagy lekvárral is.
  • A süteményt frissen fogyasztva a legfinomabb, de hűtőben tárolva pár napig eláll.

Zsuzsanna Józsefné Árki konyhájából származó recept!

Forrás: bidista

Ez a citromos desszert csak úgy elolvad a szádban, annyira szaftos és omlós

Új kedvenc lepény receptem: kár, hogy eddig nem ismertem

2 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!