Elkészítés
Fűszerezd be a karajszeleteket sóval és borssal.
Forgasd meg a befűszerezett karajszeleteket lisztben.
Kevés zsíron mindkét oldalukat kissé átsüsd egy serpenyőben, majd húzd a szeleteket a serpenyő oldalára.
A maradék zsírban dinszteld meg a hagymát és a fokhagymát, bőséges mennyiségben, hogy finom sűrű szaftot kapj.
Szórd meg a dinsztelt hagymát fűszerpaprikával, majd önts rá vizet.
Helyezd vissza a karajszeleteket a serpenyő közepére, és főzd tovább, amíg a hús puha nem lesz. Egyszerre ne adj hozzá túl sok vizet, ha szükséges, többször pótold.
Közben készítsd el a krumplipürét: főzd meg a krumplit, majd törd össze, és keverd el vajjal és tejjel, amíg krémes állagú nem lesz.
Tálalás
Tálald a puha, zamatos hagymás karajt frissen készült krumplipürével. Jó étvágyat!
Recept: Sulyok József-Sulyokné Kiss Angyalka konyhájából
Forrás: ketkes
Püspökkenyér – A nagymamámtól tanultam, íme a végeredmény
A tökéletes lágytojás titka: ettől lesz igazán folyós és krémes