hirdetés
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat, és tegyük félre.
Mákos töltelék:
- 25 dkg darált mák
- 20 dkg kristálycukor
- Fél citrom leve és reszelt héja
- 2 dl hideg víz
Elkészítés:
Főzzük össze a hozzávalókat, majd hagyjuk kihűlni. A tésztát osszuk három részre, és nyújtsuk ki tepsi nagyságúra (35×25 cm). Az első lapot helyezzük kivajazott tepsibe, szurkáljuk meg villával, és süssük elő. A második lapot nyújtsuk ki, helyezzük kivajazott tepsibe, kenjük rá az almás tölteléket. Fedjük be az előzőleg kisütött lappal, majd kenjük rá a mákos tölteléket. Fedjük be a harmadik kinyújtott lappal, szurkáljuk meg villával, kenjük le felvert tojással. Süssük 180 fokon 30-35 percig, amíg aranybarnára sül.
Jó étvágyat!
Forrás: ketkes