Elkészítés:
A tojásokat kb. 8-9 percig forrásban lévő vízben keményre főzzük. Ezután hideg víz alatt lehűtjük és hagyjuk teljesen kihűlni.
Eközben a retkeket alaposan megtisztítjuk, megmossuk és vékony szeletekre vágjuk vagy konyhai reszelőn lereszeljük. A jégsalátát szintén megmossuk és csíkokra vágjuk.
A keményre főtt tojásokat meghámozzuk és gerezdekre vágjuk.
Az öntethez a crème fraîche-t, a joghurtot, a citromlevet, a mustárt, a sót, a borsot és az olívaolajat összekeverjük, majd hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet és metélőhagymát.
A salátát és a retkeket egy nagy tálba tesszük, ráhelyezzük a tojásgerezdeket, majd az egészet meglocsoljuk az öntettel.
Az elkészült salátát azonnal tálaljuk, hogy minden összetevő friss és ropogós maradjon.
Ez a saláta kiváló választás lehet előételként vagy könnyű főételként, tele friss ízekkel és egészséges összetevőkkel.