ÉrdekesMagazin.hu

hirdetés

Bécsi túrós palacsinta, ahogy én készítem

Bécsi túrós palacsinta, ahogy én készítem
hirdetés

Elkészítés:

Süssük meg a palacsintákat. Kenjünk ki egy jénai tálat egy kevés vajjal. Készítsük el a tölteléket. A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá. A sárgáját keverjük el jól a puha vajjal, cukorral, vaníliával, majd adjuk hozzá a túrót, a mazsolát (ha használunk) és a citromhéjat. Végül óvatosan forgassuk bele a felvert tojásfehérjét is.

Töltsük meg a palacsintákat, vágjuk ketté, majd helyezzük őket a jénai tálba úgy, hogy a vágott felük felfelé nézzen. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Készítsük el az öntetet. Keverjük össze a tojásokat a cukorral és a tejjel, majd öntsük rá a palacsintákra úgy, hogy mindenhova jusson. Süssük 25-30 percig.

    Forrás: Kürtiné Marika néni

    Egy kis pihe puha sült oldalas készült nálunk

    A háziasszonyok 90 %-a téved, kiderült be kell-e zárni a mosógép ajtaját mosás után

    2 / 2

    Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

    Ez tetszett, megosztom!
    hirdetés
    hirdetés

    Üdvözlünk az ÉrdekesMagazin.hu-n! Nálunk érdekességeket, recepteket, kertészeti cikkeket, híreket, naprakész információkat találhatsz . Jó időtöltést, olvasgatást kívánunk! Szép Napot!

    hirdetés
    error: Content is protected !!