Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Baconbe göngyölt, sült túrós csusza – ez valami fantasztikus

hirdetés

Elkészítés

A tésztát sós, lobogó vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Egy kevés olajjal meglocsoljuk, hogy ne ragadjon össze. A tehéntúrót összekeverjük a tejföllel, amíg krémes állagot nem kapunk. Egy őzgerincformát kibélelünk a bacon szeletekkel úgy, hogy a szeletek szélei mindkét irányban túllógjanak a formán. A kifőtt tésztát alaposan összeforgatjuk a túrós-tejfölös keverékkel, majd a baconos formába kanalazzuk. A tésztát jól belenyomkodjuk a formába, hogy mindenhol egyenletes legyen.

A túllógó baconszeleteket visszahajtjuk a tészta tetejére, így lezárva a formát. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, majd a tésztát 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük. A kész tésztát óvatosan kifordítjuk a formából, majd szeletelve tálaljuk.

Ez is érdekelhet: Ez a legjobb gulyásleves recept, amit valaha készítettem

    2 / 2

    Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

    Ez tetszett, megosztom!
    hirdetés
    hirdetés
    error: Content is protected !!