Elkészítés
A tésztát sós, lobogó vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Egy kevés olajjal meglocsoljuk, hogy ne ragadjon össze. A tehéntúrót összekeverjük a tejföllel, amíg krémes állagot nem kapunk. Egy őzgerincformát kibélelünk a bacon szeletekkel úgy, hogy a szeletek szélei mindkét irányban túllógjanak a formán. A kifőtt tésztát alaposan összeforgatjuk a túrós-tejfölös keverékkel, majd a baconos formába kanalazzuk. A tésztát jól belenyomkodjuk a formába, hogy mindenhol egyenletes legyen.
A túllógó baconszeleteket visszahajtjuk a tészta tetejére, így lezárva a formát. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, majd a tésztát 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük. A kész tésztát óvatosan kifordítjuk a formából, majd szeletelve tálaljuk.
Ez is érdekelhet: Ez a legjobb gulyásleves recept, amit valaha készítettem