Aludt tej
Savanyú tejtermékek – például az író jótékony hatással van a gyümölcsök fejlődésére.
A fermentált tejtermékeket humusszal, trágyával és fahamuval kell keverni – ez a keverék segít létrehozni egy enyhén savas környezetet, amely ideális a gyümölcs növekedéséhez és fejlődéséhez.
Ha tejből és vízből álló oldatot öntünk egy szórófejes flakonba, és eperre permetezzük, elfelejthetjük a levéltetveket és az atkákat.
FRISS KERTGONDOZÁSI TIPPEK ITT
2 az 1-ben – kártevők ellen, a gazdag termésért is
A legegyszerűbb megoldás, amely megvédi az epret a kártevőktől és ugyanakkor ellátja őket minden szükséges tápanyaggal.
Itt a bevált receptem és tippek, amiket szintén érdemes kipróbálni.
Szükségünk van:
- 1 csésze fahamu
- 1-2 l forrásban lévő víz
- 2 g kálium-permanganát
- 2 g bórsav porban
- 1 teáskanál jód
A vizet összekeverjük a hamuval, majd ha kihűlt, hozzáadjuk a többi hozzávalót.
Hagyjuk állni, amíg a víz teljesen kihűl, a hamut lecsepegtetjük és az epret permetezzük úgy, hogy a levelei teljesen nedvesek legyenek.
Trágyát az eper virágzása előtt használjuk!
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!