A húsleves főzésének még reggel kell nekiállni, hogy az ízeknek legyen idejük összefőni a fazékban. Először a húst tedd fel egy evőkanál sóval hideg vízben. Ne forrald a vizet, épp csak gyöngyöztesd. A fazekat ne fedd le. A főzés elején hab keletkezik rajta: megoszlanak a vélemények arról, hogy ezt le kell-e szedni róla. Valószínűleg akkor sem történik semmi, ha rajta hagyod, de sokan jobbnak látják lehalászni.
1, A pirítás
Egyszerű trükk, de nagyon kevesen ismerik, pedig működik: Mielőtt még a csontokat és a húst a fazékba raknád, ajánlatos egy kis paradicsompürével megkenni őket és kicsit berakni a sütőbe. Van még egy jó megoldás, ami működik, ha lepirítod a sűrített paradicsomot és arra rakod a többi hozzávalót. A paradicsom mélyebb színt ad a levesnek és nagyon finom is lesz tőle.
Ez is érdekelhet: Íme a sóskamártás titka – Ha így készíted, mind a 10 ujjad megnyalod utána
Általánosan kimondható, ha magas hőmérsékleten kezeljük az ételt hirtelen, gazdagabb szín és ízvilágot érhetünk el az egyes ételeknél, ezért is működik ez itt a levesnél is.
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!