Elkészítés:
Keverjük össze a liszteket, a zsírt (vagy margarint), a margarint, a sót, az egész tojást és a tojássárgáját. Adjuk hozzá az élesztőt, amelyet előzőleg kevés langyos vízben elkevertünk. Dolgozzuk össze a hozzávalókat, majd adjuk hozzá a tejfölt, hogy laza tészta állagot kapjunk. Reszeljünk 10 dkg sajtot a tésztába, és keverjük jól össze.
Nyújtsuk ki a tésztát maximum 1 cm vastagságúra. Derelyevágóval vagy késsel vágjunk csíkokat. Kenjük meg a tetejét a tejfölös tojássárgájával, vagy használhatjuk a megmaradt tojásfehérjét is. Szórjuk meg a csíkokat a maradék 10 dkg reszelt sajttal. Helyezzük az előmelegített 180 fokos sütőbe, és süssük kb. 15 perc alatt aranybarnára.
Dupla adagot is készíthetünk, mert ez a finomság garantáltan gyorsan el fog fogyni! Jó étvágyat!
Henrietta Rémik konyhájából!
Forrás: bidista
Egy kis házi fagyi recept, bármilyen gyümölccsel el lehet készíteni