Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Annyira finom ez a sajtos rúd, hogy máskor is így csinálom! Egyszerű, nem macerás

hirdetés

Elkészítés:

Keverjük össze a liszteket, a zsírt (vagy margarint), a margarint, a sót, az egész tojást és a tojássárgáját. Adjuk hozzá az élesztőt, amelyet előzőleg kevés langyos vízben elkevertünk. Dolgozzuk össze a hozzávalókat, majd adjuk hozzá a tejfölt, hogy laza tészta állagot kapjunk. Reszeljünk 10 dkg sajtot a tésztába, és keverjük jól össze.

Nyújtsuk ki a tésztát maximum 1 cm vastagságúra. Derelyevágóval vagy késsel vágjunk csíkokat. Kenjük meg a tetejét a tejfölös tojássárgájával, vagy használhatjuk a megmaradt tojásfehérjét is. Szórjuk meg a csíkokat a maradék 10 dkg reszelt sajttal. Helyezzük az előmelegített 180 fokos sütőbe, és süssük kb. 15 perc alatt aranybarnára.

    Dupla adagot is készíthetünk, mert ez a finomság garantáltan gyorsan el fog fogyni! Jó étvágyat!

    Henrietta Rémik konyhájából!

    Forrás: bidista

    Egy kis házi fagyi recept, bármilyen gyümölccsel el lehet készíteni

    Egy kis almás mákos süti recept, nagyon finom lett

    2 / 2

    Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

    Ez tetszett, megosztom!
    hirdetés
    hirdetés
    error: Content is protected !!