ÉrdekesMagazin.hu

hirdetés

Alföldi betyárgulyás – Ehhez a leveshez nem kell második, csak egy jó nagy szelet kenyér!

hirdetés

Az alföldi betyárgulyás elkészítése:

Első körben a szalonnát felkockázzuk, majd ezt kisütjük. A szalonnának a zsírján megpirítjuk a nagyon apróra vágott hagymát, majd a kockára vágott húst átforgatjuk rajta, míg kifehéredik.

Ha ezzel megvagyunk hozzákeverjük a pirospaprikát, majd felengedjük vízzel, míg éppen csak ellepi és hozzáadjuk a sót, a borsot. Lassú tűzön addig főzzük, míg a hús elkezd puhulni. Ekkor kerül bele a felkarikázott (kockázott) répa, a gyökér, majd később a krumpli is.

A tejfölt, a felszeletelt gombát, és az apróra vágott petrezselyem zöldet is hozzátesszük, valamint csipetkét, esetleg galuskát főzünk bele.

Ezeket is érdemes elkészíteni, megcsinálni:

Krumplival sült hús, mert mi így szeretjük

Ez az almás sütemény egy igazi csoda, minden héten elkészítem

Öntött túrós, nem kell tésztát nyújtani, nagyon egyszerű, ezt még a hőségben is megsütöm, mert az unokám kedvence

Különleges fánk a nagymamám receptje alapján, amit a családban mindenki istenít

2 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés

Üdvözlünk az ÉrdekesMagazin.hu-n! Nálunk érdekességeket, recepteket, kertészeti cikkeket, híreket, naprakész információkat találhatsz . Jó időtöltést, olvasgatást kívánunk! Szép Napot!

hirdetés
error: Content is protected !!