Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

A gulyás, ahogy még sosem kóstoltad: ez a magyar séfek titkos trükkje

hirdetés

– Az igazi gulyás marhahúsból készül, de ha kizárólag színhúst használunk, az kiszáradhat – magyarázta Litauszki Zsolt. – A legjobb alapanyag a marhapofa, lábszár vagy lapocka, amelyek kissé kocsonyás állagúak. A kömény és a fekete bors íze különösen fontos az ételben. Én nem őrölt fűszerekkel dolgozom, hanem forró serpenyőben, olaj nélkül pattogtatom ki az egész borsot és köményt, ami hasonlóan viselkedik, mint a pattogatott kukorica. Így a fűszerekből felszabadulnak az illóolajok, és ízletesebb, izgalmasabb lesz a leves. Miután kipattogtak, gyorsan leveszem a serpenyőt a tűzről, nehogy megégjenek, majd apróra vágom őket, és a levesbe teszem – árulta el a titkát a séf.

Modern tálalás: új köntösben

Marton Adri általában marhalábszárat használ, amelyet mangalicazsíron pirít meg. Fél kilogramm húst lefedve másfél órán át főz, majd hozzáadja a zöldségeket, és további 45 percig, immár fedő nélkül főzi. A TV2 Konyhatündér című gasztromagazinjának háziasszonya egyedi módon tálalja a gulyást.

– Egy üvegben (nagyjából öt centiméter átmérőjű és hat centiméter magas) rétegezem a krumplit, húst és sárgarépát. Tálaláskor az üveget fejjel lefelé fordítom a tányér közepén, majd óvatosan felemelem, hogy a „torony” megmaradjon. Ezután az átszűrt gulyáslevet kancsóból öntöm köré – mondta el tálalási ötletét.

A recept folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!

2 / 3

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!