Így készítsd el a gombapörköltet:
Körülbelül 15 percig roppanósra főzzük a zabot, mindeközben a két nagyobb fej vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés zsiradékon üvegesre dinszteljük.
Ezt együk a következő lépésként
Addig sózzuk, borsozzuk, majd meghintjük őrölt pirospaprikával, amíg úgy érezzük, hogy elég ízes számunkra, majd mindezek után rádobjuk a megtisztított, finomra feldarabolt gombákat. Ha egy idő után levet enged, akkor jött el az ideje, hogy rátegyük a már leszűrt zabot is, és együtt felrotyogtassuk.
Végül jöjjön a tészta kifőzése
Ha mindezzel készen vagyunk, akkor már csak a tészta kifőzése maradt hátra sós, forralt vízban. A vajon megfonnyasztjuk a maradék petrezselyemzöldet, majd erre kiszedjük a megfőtt tésztát. Szépen elkavarjuk, és azonnal, még forrón tálaljuk.
Ajánló: Kiderült a tökéletes farsangi fánk titka: erre az egy dologra kell figyelned