Elkészítés:
Az uborkákat bevagdoshatjuk és a végeit levághatjuk tetszés szerint. A fokhagymát és vöröshagymát tisztítsuk meg és vágjuk kisebb darabokra.
Helyezzük az üveg aljára a kaprot, fokhagymát, vöröshagymát és a krumplit. Rakjuk rá az uborkákat. A kenyeret tekerjük gézbe, hogy ne málljon szét, és könnyen eltávolítható legyen, így a lé is tiszta marad.
A meleg vizet öntsük az üvegben lévő hozzávalókra. Adjunk hozzá annyi sót, ahány liter víz van (3 liter vízhez 3 kanál só).
Hagyjuk kihűlni, majd tegyük rá a gézbe csomagolt kenyeret. Helyezzük az üveget meleg helyre, ahol éri a nap. 3-4 nap után az uborka megérik. Ha nem éri sok napsütés, akkor is szépen beérik melegben.
Amikor már kész, vegyük le a kenyeret és tegyük a kovászos uborkát hűtőbe. Hidegen a legfinomabb.
Ez a recept Kiss Gabriela jóvoltából készült. Köszönjük, hogy megosztotta velünk ezt a finomságot!
Tippünk nyugdíjasoknak: Mielőtt boltba mennénk, mindig tekintsük meg az akciós újságokat.