Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

A család kedvence, a finom ropogós kovászos uborka

hirdetés

Elkészítés:

Az uborkákat bevagdoshatjuk és a végeit levághatjuk tetszés szerint. A fokhagymát és vöröshagymát tisztítsuk meg és vágjuk kisebb darabokra.

Helyezzük az üveg aljára a kaprot, fokhagymát, vöröshagymát és a krumplit. Rakjuk rá az uborkákat. A kenyeret tekerjük gézbe, hogy ne málljon szét, és könnyen eltávolítható legyen, így a lé is tiszta marad.

A meleg vizet öntsük az üvegben lévő hozzávalókra. Adjunk hozzá annyi sót, ahány liter víz van (3 liter vízhez 3 kanál só).

Hagyjuk kihűlni, majd tegyük rá a gézbe csomagolt kenyeret. Helyezzük az üveget meleg helyre, ahol éri a nap. 3-4 nap után az uborka megérik. Ha nem éri sok napsütés, akkor is szépen beérik melegben.

Amikor már kész, vegyük le a kenyeret és tegyük a kovászos uborkát hűtőbe. Hidegen a legfinomabb.

Ez a recept Kiss Gabriela jóvoltából készült. Köszönjük, hogy megosztotta velünk ezt a finomságot!

Tippünk nyugdíjasoknak: Mielőtt boltba mennénk, mindig tekintsük meg az akciós újságokat.

Karfiol gombóc sajtmártással recept, nagy kedvenc lett

Meggyes pudingos szelet recept, nálunk nagy favorit lett

2 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!