hirdetés
A vadon élő porcsin készítésekor elengedhetetlen a növény alapos megmosása, hogy eltávolítsuk a növényvédőszer-maradványokat. Fantasztikus és enyhén sós ízével a porcsin kiváló kiegészítője salátáknak és különféle ételeknek.
Íme egy recept
Hozzávalók:
- 2 csésze fiatal porcsinlevél és szár, leöblítve és durvára vágva
- 45 g bazsalikomlevél, leöblítve
- 1 gerezd fokhagyma
- 45 g pirított mandula
- Leve fél citromból
- 50 ml olívaolaj
- Só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
Keverje össze a porcsint, a bazsalikomot, a fokhagymát, a mandulát és a citromlevet egy konyhai robotgépben.
Pörgessük addig, amíg a keverék jól össze nem áll.
Amíg keverjük, lassan csorgassunk bele olívaolajat.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Élvezze ezt az ízletes pestót pirított szendvicseken, sült zöldségeken, húson vagy tésztával megforgatva.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!