Pásztor Bogrács
Hozzávalók:
- 1 kg sertéslapocka
- 30 dkg krumpli
- zöldpaprika
- 4 paradicsom
- 1 kg hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 250 g házi tarhonya
- só
- bors
- 2 e.k. pirospaprika
- 1 m.k. őrölt kömény
- 2 e.k. sertészsír
- 2 szál friss petrezselyem
- 1 szál füstölt kolbász
Elkészítése:
Első lépésként a házi füstölt szalonnát kockázzuk fel, majd tegyük a bográcsba. A zsírját kisütve, az apróra vágott hagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk az előre felkockázott húst és fehéredésig megfőzzük. Ezt követően, egy nagyobb adag kockázott paprikát, paradicsomot és fokhagymát adunk hozzá. A fűszereket is hozzáadjuk és hagyjuk, hogy összefőjenek az ízek a bográcsban. Végül felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje az egészet, és félóránként-óránként megismételjük ezt a folyamatot, ameddig a hús és a zöldségek tökéletesen meg nem megfőnek.
A fűszereket mostmár beleszórva kevergetjük a bogrács tartalmát. Azutánhagyjuk másfél óráig főni, amíg a hús teljesen puha nem lesz. Amikor ez bekövetkezik, hozzáadjuk a meghámozott, valamint felkockázott krumplit és a házi tarhonyát, és a főzés befejeztéig tovább főzzük. Amikor már látjuk, hogy mindjárt kész van az étel, addig rotyogtatjuk, amíg a bogrács tartalma be nem sűrűsödik.
A következő receptért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!