Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

7 rég elfeledett falusi recept, amire a mai háziasszonyok 90%-a nem is emlékszik

7 rég elfeledett falusi recept
hirdetés

 Pásztor Bogrács

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéslapocka
  • 30 dkg krumpli
  • zöldpaprika
  • 4 paradicsom
  • 1 kg hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 250 g házi tarhonya
  • bors
  • 2 e.k. pirospaprika
  • 1 m.k. őrölt kömény
  • 2 e.k. sertészsír
  • 2 szál friss petrezselyem
  • 1 szál füstölt kolbász

Elkészítése:

Első lépésként a házi füstölt szalonnát kockázzuk fel, majd tegyük a bográcsba. A zsírját kisütve, az apróra vágott hagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk az előre felkockázott húst és fehéredésig megfőzzük. Ezt követően, egy nagyobb adag kockázott paprikát, paradicsomot és fokhagymát adunk hozzá. A fűszereket is hozzáadjuk és hagyjuk, hogy összefőjenek az ízek a bográcsban. Végül felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje az egészet, és félóránként-óránként megismételjük ezt a folyamatot, ameddig a hús és a zöldségek tökéletesen meg nem megfőnek.

A fűszereket mostmár beleszórva kevergetjük a bogrács tartalmát. Azutánhagyjuk másfél óráig főni, amíg a hús teljesen puha nem lesz. Amikor ez bekövetkezik, hozzáadjuk a meghámozott, valamint felkockázott krumplit és a házi tarhonyát, és a főzés befejeztéig tovább főzzük. Amikor már látjuk, hogy mindjárt kész van az étel, addig rotyogtatjuk, amíg a bogrács tartalma be nem sűrűsödik.

A következő receptért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!

2 / 7

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!