A sárgarépa főzelék elkészítése:
A kis kockára vágott hagymát egy lábasban vajon vagy zsíron megpirítjuk, amikor már üveges beletesszük az áttört fokhagymát és pár perc pirítás után beletesszük a pirospaprikát. A paprikát nem pirítjuk, hanem két-három keverés után felöntjük vízzel. A csirkeszárnyakat (combokat) megtisztítjuk és beletesszük a lábasba, fűszerezzük sóval, borssal. Annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje a szárnyakat.
Ajánló: Ez az almás sütemény egy igazi csoda, minden héten elkészítem
Forrás után levesszük a lángot felesre, befödjük és szinte készre főzzük. Ha a hús szinte kész a zöldborsót is beletesszük és ha még szükséges vizet töltünk még rá.
Addig főzzük az egészet, míg a hús és a borsó megpuhul. Ha a főzelék megfőtt, belekeverjük a habarást (tej és liszt) hagyjuk, hogy még egy párat rotyogjon és besűrűsödjön (ha nagyon sűrű, akkor még öntünk hozzá tejet) majd levesszük a tűzről és tálaljuk.
Egytálételnek, főételnek is megfelelő. Nem kell hozzá feltét.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!