Így készítette dédmamám a lebbencslevest:
Úgy kezdjünk neki, hogy a füstölt szalonnát nagyon apró kockákra vágjuk, és zsírját fazékban kiolvasztjuk, majd ha megvagyunk rátesszük a finomra vagdalt hagymát, majd üvegesre pirítjuk. Ezután a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, és rögtön felöntjük 2 evőkanál vízzel, ezzel a résszel gyorsan meg lehet lenni.
Napi receptajánló: Itt a hozzávaló, amitől tökéletes lesz a gyümölcsleves, ezt a háziasszonyok 90%-a nem ismeri
Fontos, hogy ezek után a tűzre visszatéve beletesszük a kis kockákra vágott zöldséget és a burgonyát. Néhány percig (3-6 perc) kevergetve pirítjuk, ezután megsózzuk, megborsozzuk, és felöntjük bő másfél liternyi vízzel. Ebben a pontban az utolsó lépés, hogy fedő alatt felforraljuk, és főzni kezdjük.
Így készül a jó kis lebbencsleves: Közben egy serpenyőben, a felforrósított olajon, folytonos keverés közben világosbarnára pirítjuk a tésztát, majd beletesszük a levesbe, hogy az olaj a serpenyőben maradjon. Ismét felforralva, a fedőt levesszük, és kis lángon addig főzzük, amíg a tészta is, a zöldség is, és a burgonya is megpuhul.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!