Így készítsd el a Hajdúszoboszlói pacalpörköltet:
Így készítsd el a Hajdúszoboszlói pacalpörköltet: Első és legfontosabb teendő, hogy a hentesnél veszünk egy kilós tisztított pacalt, ami egy darab legyen. Vehetünk a boltban csíkozottat is, de abban nem egy marhából vannak a csíkok, ezért nem is fog egyformán megfőni, én ezért nem szeretem annyira.
Ezt is érdemes elkészíteni: Mindenki elkéri tőlem ennek a 20 perces almás pitének a receptjét, mert annyira nagyon finom
Ha megvásároltuk és hazavittük, utána a pacalt tiszta, hideg vízben odatesszük főni. Ezek után 15 perc múlva leöntjük róla a vizet és lemossuk a pacalt, majd visszatesszük főni a babér levelekkel együtt. 1-1/5-2 órát főzzük. Kivesszük a vízből a pacalt és ha már kézzel megfogható, felcsíkozzuk.
Következő lépésként a hagymát megpucoljuk és nagyon apróra vágjuk. A hagyma felvágása után a zsíron a hagymát üvegesre pirítjuk, beletesszük az apróra vágott paradicsompaprikát, fokhagymát és a paradicsomot. Ha lepirultak akkor beletesszük a piros fűszerpaprikát, és egy pár keverés után mehet bele egy bögre víz.
Receptajánló: Belül vajpuha, kívül ropogós csülök pékné módra, mindig így készítem
Ezek után egy fedőt rakunk rá, és a hagymát, lassú tűzön főzzük, vigyázva a vízre, hogy ne főjön el teljesen, és hogy ne égjen oda a hagyma (erre érdemes nagyon figyelni, mert könnyen megeshet). Ezek után beletesszük a pacalt, a köményt a sót és a borsot, felöntve annyi vízzel, hogy egy, két ujjnyira ellepje az összes pacalt. Felforrás után levesszük a lángot, belekavargatunk, és vigyázunk hogy ne ragadjon le. Addig főzzük míg a pacal meg nem puhul, ez lehet akár két óra is. Kész is vagyunk a pacallal úgy, ahogy a Hajdúszoboszlói dédmamám készítette.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!