Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

3 tuti recept: Cukkini és egy kis zabpehely és már kész az isteni finom és olcsó vacsora

hirdetés

Banános-Áfonyás Zabkása Avokádó Olajjal

Hozzávalók:

  • 1 csésze (250 ml) zabpehely
  • 2 érett banán
  • Vanillin (vanília aroma)
  • ⅔ csésze (158 ml) forró víz
  • 1 csésze áfonya
  • Avokádó olaj

Elkészítés:

  1. Helyezd a zabpelyhet egy tálba.
  2. Öntsd rá a forró vizet, majd keverd jól össze. Hagyd állni néhány percig, hogy a zabpehely megpuhuljon és magába szívja a vizet.
  3. Add hozzá a vanillint, és alaposan keverd el a zabpehellyel.
  4. Vágd fel az érett banánokat kisebb darabokra, majd keverd hozzá a zabpelyhes keverékhez.
  5. A végezetül adj hozzá az áfonyát is, és óvatosan forgasd össze az egészet.

Tálalás:

  • Kanalazd a banános-áfonyás zabkását tányérokba vagy mély tálakba.
  • Locsold meg a kész zabkását egy kevés avokádó olajjal, hogy még krémesebb és ízesebb legyen.
  • Díszítheted továbbá friss áfonyával vagy szeletelt banánnal.
  • Az elkészült zabkása tökéletes reggeli lehetőség, tele egészséges összetevőkkel, és az avokádó olaj hozzáadása még gazdagabbá teszi az ízélményt.

Jó étvágyat kívánok!

Ez is érdekelhet: A citrommag 10 lenyűgöző előnye: apró kincs a táplálkozásban

4 / 4

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!