hirdetés
Banános-Áfonyás Zabkása Avokádó Olajjal
Hozzávalók:
- 1 csésze (250 ml) zabpehely
- 2 érett banán
- Vanillin (vanília aroma)
- ⅔ csésze (158 ml) forró víz
- 1 csésze áfonya
- Avokádó olaj
Elkészítés:
- Helyezd a zabpelyhet egy tálba.
- Öntsd rá a forró vizet, majd keverd jól össze. Hagyd állni néhány percig, hogy a zabpehely megpuhuljon és magába szívja a vizet.
- Add hozzá a vanillint, és alaposan keverd el a zabpehellyel.
- Vágd fel az érett banánokat kisebb darabokra, majd keverd hozzá a zabpelyhes keverékhez.
- A végezetül adj hozzá az áfonyát is, és óvatosan forgasd össze az egészet.
Tálalás:
- Kanalazd a banános-áfonyás zabkását tányérokba vagy mély tálakba.
- Locsold meg a kész zabkását egy kevés avokádó olajjal, hogy még krémesebb és ízesebb legyen.
- Díszítheted továbbá friss áfonyával vagy szeletelt banánnal.
- Az elkészült zabkása tökéletes reggeli lehetőség, tele egészséges összetevőkkel, és az avokádó olaj hozzáadása még gazdagabbá teszi az ízélményt.
Jó étvágyat kívánok!
Ez is érdekelhet: A citrommag 10 lenyűgöző előnye: apró kincs a táplálkozásban