Elkészítés:
A zsemlét kisebb darabokra összeaprítjuk és fokhagymás tejbe áztatjuk, majd nyomkodjuk ki belőle a folyadékot. 3 tojást keményre főzünk meg, apróra vágjuk és a zsemléhez adjuk. Hozzáadjuk a nyers tojást is és tetszés szerint fűszerezzük be. A dagadóra mély zsebet vágunk, töltsük bele a tölteléket. Próbáljuk meg alaposan belenyomkodni. Hústűvel, vagy fogpiszkálóval több helyen összetűzzük, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben. 4 – 5 evőkanál olajba sót, borsot, kakukkfüvet, tetszés szerint köményt, ételízesítőt keverünk és átkenjük vele a dagadót.
Sütőzacskóba tesszük, majd egy jénai tálba téve forró sütőben nagyjából egy óráig sütjük. Amikor a dagadó már kapott egy kis színt, kivágjuk a sütőzacskót és további 40 – 50 percig sütjük, amíg a hús szép piros nem lesz. A sütési idő a dagadó méretétől is függ, ezért érdemes többször ránézni. Ha sütőzacskóban kezdjük el sütni, nem szárad ki, finom szaftos marad a hús. Ha nincs sütőzacskónk, akkor lefedett jénaiban süssük 50 – 60 percig, amíg a hús megpuhul. Ezután fedő nélkül süssük pirosra, időnként locsolgassuk meg a szaftjával, hogy ne száradjon ki a hús.
Ez is érdekelhet:
Sokan nem tudják, mekkora kincset ér ez a növény, pedig szinte mindenhol megtalálható