Elkészítés:
A tojásokat keverjük habosra a cukorral. Adjuk hozzá az olajat, a reszelt narancshéjat és a narancslevet, majd keverjük simára.
A lisztet keverjük össze a sütőporral és a vaníliás cukorral, majd fokozatosan adjuk hozzá a narancsos keverékhez. Az így kapott tészta lágy, folyós állagú lesz – ne ijedjünk meg tőle!
Öntsük a masszát egy kivajazott és kilisztezett kuglóf- vagy 26 cm-es tortaformába. Előmelegített sütőben, 160 fokon süssük kb. 40 percig, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
Amikor kivettük a sütőből, még melegen locsoljuk meg a kuglófot a maradék narancslével. Hagyjuk teljesen kihűlni, így könnyen kifordítható lesz a formából.
A kihűlt kuglófot szórjuk meg vaníliás porcukorral, és már kínálhatjuk is.
Krémes piskótaszelet recept: én így szeretem, mikor jó sok krém van benne