Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Így készül a karácsonyi kocsonya, ettől a hozzávalótól lesz igazán tökéletes

karácsonyi kocsonya
hirdetés

Harmadik lépés: Főzés 

Miután a húsdarabokat beraktuk egy nagyobb főzőedénybe, öntsünk rá annyi vizet, hogy alaposan ellepje azokat. Van, aki még főzés elején hozzáadja a zöldséget és a fűszereket, de érdemesebb ezeket a főzés fél idejénél beletenni, hogy a zöldség ne főjön nagyon szét. Fedjük le az edényt és kezdjük el a főzést, de ne kapcsoljuk maximumra a főzőlapot. Akárcsak egy szokásos húsleves főzésénél itt is előbb forraljuk fel, majd szedjük le róla a habot és a felesleges zsiradékot, és állítsuk alacsonyabb fokozatra a főzést. Semmiképpen ne rotyogjon, elég, ha csak gyengén hullámzik a teteje.

Ajánló: Az én sütőm már ragyog, amióta a szomszédom elmondta a trükköt. A kosz és a zsír 30 perc alatt eltűnik

Hogy szép átlátszó legyen a leve, főzés közben is le kell szedni a tetején felgyülemlett habot, zsiradékot. A főzési idő minimum négy óra, illetve mikor a húsdarabok már úgy félig kikandikálnak a főzőléből, és a tetején hajszálvékony dermedt zsírhártya képződik. Ha nem hagyunk elég időt a főzésre, úgy a kocsonya nem fog megdermedni. Vegyük le a tűzről, majd hagyjuk hűlni egy rövid ideig.

A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!

3 / 4

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!