Olajos pultra borítva nyolc darabra vágjuk, és gombócokat formázunk belőle olajos kézzel, mert még mindig ragadhat a tészta! Az olaj alatt ekkor kapcsoljuk be a tűzhelyet, mert amíg melegszik addig még kel a tésztánk. Ez a kis idő kell a gombócoknak, hogy újra keljenek és jól nyújthatóvá váljanak ragadás nélkül.
Sütés:
Nagyon fontos a sütésnél, hogy tényleg TŰZ forró, és bő olajban süssük.
Ha forró az olajunk, akkor HIDEG VIZES KÉZZEL finoman széthúzkodjuk a tésztát kör alakúra, és „beledobjuk” az olajba. Óvatosak legyünk, hogy nehogy a víz belecseppenjen az olajba!!! Ezzel a módszerrel sokkal ropogósabb végeredményt kapunk.
Amint beleraktuk a tésztát az olajba lenyomjuk a közepét egy fakanállal, mert felpúposodik. Kb 1-1,5 percig sütjük, míg szépen megpirul, majd megfordítjuk és a másik oldalát is megpirítjuk.
Ez is érdekelhet:
A sztárszakács 7 titka: Így lesz tökéletes a palacsinta
A nagymamám trükkje a konyharuhákkal, így varázsold te is újjá őket