Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

A helyi a lángosos elárulta a titkot, így készül az igazi retro lángos

így készül az igazi retro lángos
hirdetés

Olajos pultra borítva nyolc darabra vágjuk, és gombócokat formázunk belőle olajos kézzel, mert még mindig ragadhat a tészta! Az olaj alatt ekkor kapcsoljuk be a tűzhelyet, mert amíg melegszik addig még kel a tésztánk. Ez a kis idő kell a gombócoknak, hogy újra keljenek és jól nyújthatóvá váljanak ragadás nélkül.

Sütés:

Nagyon fontos a sütésnél, hogy tényleg TŰZ forró, és bő olajban süssük.

Ha forró az olajunk, akkor HIDEG VIZES KÉZZEL finoman széthúzkodjuk a tésztát kör alakúra, és „beledobjuk” az olajba. Óvatosak legyünk, hogy nehogy a víz belecseppenjen az olajba!!! Ezzel a módszerrel sokkal ropogósabb végeredményt kapunk.

Amint beleraktuk a tésztát az olajba lenyomjuk a közepét egy fakanállal, mert felpúposodik. Kb 1-1,5 percig sütjük, míg szépen megpirul, majd megfordítjuk és a másik oldalát is megpirítjuk.

forrás

Ez is érdekelhet:

A sztárszakács 7 titka: Így lesz tökéletes a palacsinta

A nagymamám trükkje a konyharuhákkal, így varázsold te is újjá őket

3 / 3

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!