Elkészítés:
A csirkemáj előkészítése
A csirkemájat alaposan megtisztítjuk, eltávolítjuk a hártyákat és az esetleges eres részeket. Fontos, hogy ne mossuk meg vízzel, mert az rontja az állagát! Ha nagyobb darabokat kapunk, akkor félbevághatjuk.
A sonkába tekerés
Minden egyes májat szorosan beletekerünk egy vékony szelet sonkába. A sonka nemcsak extra ízt ad, hanem segít abban is, hogy a máj szaftos maradjon és ne száradjon ki sütés közben.
Nyársra fűzés rozmaringgal
A rozmaring szárakat megtisztítjuk úgy, hogy az alsó kétharmadáról eltávolítjuk a leveleket. Ezután minden rozmaring szálra 4 db sonkába tekert csirkemájat felfűzünk. Ha a rozmaring szál túl vékony vagy törékeny, használhatunk fém- vagy bambusznyársat, de egy kis rozmaringot akkor is érdemes mellé tenni az íz miatt!
Fűszerezés és sütés
Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük a kacsazsírt, majd hozzáadjuk a fűszerkeveréket (bors, majoránna, lestyán). Belehelyezzük a nyársakat, és közepes lángon kb. 5 percig sütjük az egyik oldalukon, majd megforgatjuk és a másik oldalukon is 5 percig pirítjuk. Közben többször meglocsoljuk a serpenyőben lévő fűszeres zsírral, hogy még ízesebb és szaftosabb legyen.
Grillen is elkészíthető! Ha szabadtéri grillezéshez keresel receptet, akkor egyszerűen kend meg a nyársakat egy kevés olvasztott kacsazsírral, és süsd közepes hőfokon kb. 4-5 percig oldalanként.
Ajánló: Kiderült a tökéletes farsangi fánk titka: erre az egy dologra kell figyelned