2. Tapadásmentes bevonatú edények
Ahogy az öntött vas edényeknél, a tapadásmentes bevonatúaknál is megsérülhet a tapadásmentességet biztosító védőréteg, így az edény elveszti azt a tulajdonságát, amiért szeretjük, a tapadásmentességet. Ezeket a védőrétegeket úgy alakították ki, hogy megakadályozzák az étel letapadását, ráégését, így sokkal könnyebb őket elmosni, mint az ilyen bevonattal nem rendelkező edényeket.
Nagyon jó kis tipp, trükk: Ezt a 4 dolgot használd, és a rágcsálók elszaladnak a házadból
3. Fa edények és eszközök
Ilyenek lehetnek például: a fakanál, vágódeszka stb. A fa a forró víz hatására megrepedezhet, továbbá olyan a szerkezete, hogy magába szívja a nedvességet. Van, amikor ez jó, van, amikor nem. A borászok beáztatják a szőlőprést, hogy fa elemei megdagadjanak és jól záródjanak, amikor ki kell a szőlőből préselni a mustot. Azonban a konyhában nem jó ha a fa eszközök magukba szívják a mosószeres vizet, mert eldeformálódhatnak, alkatrészeire eshetnek szét, továbbá kioldódhat belőlük az ételbe a felszívott erős mosószer. Ezért a fa eszközeinket gyorsan mosogassuk el kézzel kevés mosószerrel, így elkerülhetjük a károsodásukat.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!