ÉrdekesMagazin.hu

hirdetés

Ez a fahéjas szilvás gombóc titka, ha így készíted mindenki ódákat zeng majd róla

Ez a fahéjas szilvás gombóc titka
hirdetés

A gombócokat nem szabad rázni a szűrőben, mivel a rázás során összelapulnának mint a gyúrt tészta. Amíg a gombóc elkészül, megpirítjuk a morzsát és a megfőtt gombócokat forró, pirított morzsára tesszük. 1-2 perc múlva nagyon óvatos rázással a morzsával összekeverjük. A legjobb módszer az, ha a pirított morzsát tányérra először kiszedjük és a kifőtt gombócokkal szépen elkeverjük. A kész gombócot tálra tesszük, enyhén fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk. A szilvás gombóc frissen a legfinomabb, mivel 10 perc alatt a tészta már elveszti omlósságát, könnyűséget.

Ezt olvastad már? A tökéletes piskóta 3 titka: amióta így sütöm nem esik össze és gyönyörű magas lesz

Ha marad gombócunk, alufóliába csomagolva, mérsékelten forró sütőben melegítjük meg. Vagy lefedve, lábasban tesszük a sütőbe. Szilva helyett tölthetjük 2-3 szem kimagozott fekete cseresznyével vagy 3-4 szem fekete szőlővel, kimagozott meggyel, vagy negyedekbe – kisebb szemeket félbe -, vágott sárgabarackkal. Ha télen szeretnénk szilvás gombócot készíteni, akkor a gombócot szilvalekvárral töltjük. Töltés és morzsába forgatás nélkül a burgonyagombócot vadas mártásokhoz adhatjuk köretnek. Ilyenkor 2-3 cm vastagságú hengereket formázunk, amelyekből 1-1,5 dió nagyságú darabokat vágunk le és tenyerünk között gombóccá gömbölyítjük. A töltött gombócnál hosszabb főzést igényel. Ha készen vannak a gombócokat kevés forró zsírra szedjük.

4 / 4

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés

Üdvözlünk az ÉrdekesMagazin.hu-n! Nálunk érdekességeket, recepteket, kertészeti cikkeket, híreket, naprakész információkat találhatsz . Jó időtöltést, olvasgatást kívánunk! Szép Napot!

hirdetés
error: Content is protected !!