Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Amióta tudom, hogy mire jó a füge fogyasztása, naponta eszem

Amióta tudom, hogy mire jó a füge fogyasztása, naponta eszem
hirdetés

A füge tartósítása

A legősibb módszerekkel tartósítható a füge. A nyári napsütéses időszakban a napon száríthatjuk, letakarva egy vékony szellőző textillel, hogy ne lepjék meg a bogarak. Több „hozzáértő” pl. Bálint gazda, úgy tartják, hogy a nálunk termő füge nem szárítható, ezzel ellentétben, az a tapasztalatom, hogy a kertünkben a legtöbb fügebokor a keszthelyi barna fajta, és nagyon jól szárítható.

A fügéből készülő lekvárhoz nem kell cukor, hiszen olyan édes, hogy akár más gyümölcsökkel együtt is elegendő a kellemes ízhez, és a tartósításhoz is.

Amióta ezt tudom, naponta fogyasztom a fügét

A füge frissen sok B vitamint tartalmaz, a nyomelemek közül pedig, vasat, káliumot, kalciumot, és magnéziumot, valamint pektint, rostanyagot, fehérjét, és szerves savakat is tartalmaz. A friss füge nagyon tápláló, cukortartalma a szervezet számára a könnyen elsajátítható glükóz, és fruktóz formájában található.

A szárított füge még inkább tápláló, mint a nyers a cukortartalma eléri a 60-77%-ot, a fehérjetartalma a 3-6%-ot, amitől igen értékes az egészséges táplálkozás szempontjából. 

A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!

3 / 4

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!