Íme a zserbó titka, amit sokan nem ismernek!
A tapasztalat azt mutatja, hogy a tökéletes házi zserbó nem vajjal, hanem zsírral készül, amitől sokkal lágyabb, omlósabb és puhább lesz a tésztája. Ez lehet nosztalgia is számodra, mivel nagymamáink is így csinálták általában, vagy egyszerűen csak így jobbak a sütemények.
Cseréljük a vajat zsírra!
A rétes, a kelt tészták, sőt, egyes omlós tészták is kívánják a zsírt, ha még nem próbálták, először csak a vajmennyiség felét cseréljék zsírra. Az eredmény omlós, gyorsan puhuló tészta lesz, a kelt tészták pedig puhábbak maradnak.
Ajánló: Juhtúrós sztrapacska recept, jó sok szalonnával
A zserbó hagyományos receptje élesztős omlós tésztából készül, amit a szakácskönyvek és az internetes oldalak is széles körben ajánlanak. Ez a verzió is kiváló lehet, de a lényeg, hogy a tésztát vékonyra nyújtsuk ki, és fontos, hogy ne kezdjük el keleszteni a töltelék hozzáadása előtt. Amennyiben a tészta kelesztés nélkül készül, elkerülhetjük, hogy a sütemény levegős és pufi legyen, ami inkább kalácsra hasonlítana, nem pedig a klasszikus zserbóra.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!