Mivel a kásás töltelékkel megtöltött gyomor könnyen megromlott, ezért disznóvágásokat követően ez volt az első olyan dolog, amit minél hamarabb el kellett fogyasztani az embereknek, a résztvevőknek.
Sokkal tartósabb lett a disznósajt, mint korábban
Azért jó tudni, hogy a disznósajt ma már ennél sokkal tartósabb, füstöletlenül ajánlott 5-6 napon belül elfogyasztani, míg füstös állapotában hűvös, szellős helyen tárolva akár 3 hétig is fogyasztható, általában a boltok polcain is ezt a technológiát alkalmazzák.
Ajánlott: A zöldségárus tanácsa: ha így tárolod a zöldségeket kétszer annyi ideig friss marad
Tradicionálisan a disznósajt fűszerét a só, a piros paprika, a fekete őrölt bors és a fokhagyma adja. A látványt – ahogyan az élet, a művészet és a konyhaművészet területén is – a színek és a formák biztosítják. A disznósajt színeinek kavalkádját az egymás mellé kerülő különböző fejhús, szalonna és bőrdarabok adják: egymást követik a pirosas, a fehéres, a rózsaszínes és a barnás részek. A formáknál az alapanyagok előkészítése játszik fontos szerepet.
Ezt olvastad már? 10 háziasszonyból alig 3 ismeri a tökéletes fasírt titkát. Pedig nem egy nagy ördöngösség