Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

A gulyás, ahogy még sosem kóstoltad: ez a magyar séfek titkos trükkje

hirdetés

Klasszikus recept: családi hagyományok szerint

Petricsné Ibolya a családi recept alapján készíti a gulyást, só helyett pörköltkockával ízesítve.

– Jó sok hagymára rakom a húst, hogy sűrű legyen a szaft, mint a pörkölté. A marháról levágom a faggyús, hártyás részeket, de belefőzöm őket, mert ezek adják a jó ízt. Később vagy kidobom őket, vagy a macskáim megeszik. Ha majdnem puha a hús, akkor teszem bele a karikára vágott sárgarépát, fehérrépát, egy-két szál zellerzöldet, paprikát, paradicsomot, sőt egy kis kelkáposztát is. A végén kerül bele a kockára vágott krumpli. Fűszerezéshez pirospaprikát, őrölt borsot, köményt, sót és fokhagymát használok. Annyi vizet adok hozzá, hogy sűrű maradjon a leves, és a végén után ízesítem, ha szükséges – osztotta meg a családi receptet.

Ajánló: 10 tipp, amitől olyan lesz az almás pitéd, mint gyerekkorodban

A gulyás történelme

A gulyás receptje először egy 1816-ban Miskolcon kiadott szakácskönyvben, a Búza szükségben felsegéllő jegyzések című műben jelent meg, amelyet Rátz Zsuzsanna írt. Étlapra először 1836-ban került, a mosonmagyaróvári Fekete Sas vendéglőben.

3 / 3

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!