hirdetés
7. Sajtos burgonya falatok, nem lehet betelni velük
Hozzávalók:
- 900 g közepes méretű burgonya
- Víz
- 2 gerezd fokhagyma
- Só és bors
- Chilipehely
- Chilis olaj (opcionális)
- Reszelt parmezán sajt
- 30 g kukoricakeményítő
- Rozmaring
- Friss petrezselyem
Elkészítés:
- A burgonyákat vágjuk ketté, és hagyjuk a héjukat rajtuk.
- Főzzük őket 10 percig forrásban lévő vízben.
- Egy tálban keverjük össze a zúzott fokhagymát, olívaolajat, borsot, sót, chilipelyhet és chilis olajat.
- Keverjük hozzá a kukoricakeményítőt és néhány evőkanál reszelt parmezán sajtot is.
- Ezzel a keverékkel ízesítsük a burgonyákat.
- Miután sütőpapírral béleltünk egy tepsit, szórjunk rá egy kis olívaolajat, parmezán sajtot és finomra vágott rozmaringot.
- Helyezzük el rajta az ízesített burgonyákat.
- Süsük 180°-on 30-35 percig.
- Amint kész vannak, szórjuk meg őket egy kis apróra vágott friss petrezselyemmel.
További érdekességek:
Az egész pitypang ehető, de sokan nem tudják, hogy a gyökere az igazi kincs
Ez a legerősebb és legolcsóbb természetes műtrágya és rovarirtó, sokan mégsem ismerik