Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

7 különleges köret, ha már unod a megszokottat

hirdetés

7. Sajtos burgonya falatok, nem lehet betelni velük

Hozzávalók:

  • 900 g közepes méretű burgonya
  • Víz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Só és bors
  • Chilipehely
  • Chilis olaj (opcionális)
  • Reszelt parmezán sajt
  • 30 g kukoricakeményítő
  • Rozmaring
  • Friss petrezselyem

Elkészítés:

  1. A burgonyákat vágjuk ketté, és hagyjuk a héjukat rajtuk.
  2. Főzzük őket 10 percig forrásban lévő vízben.
  3. Egy tálban keverjük össze a zúzott fokhagymát, olívaolajat, borsot, sót, chilipelyhet és chilis olajat.
  4. Keverjük hozzá a kukoricakeményítőt és néhány evőkanál reszelt parmezán sajtot is.
  5. Ezzel a keverékkel ízesítsük a burgonyákat.
  6. Miután sütőpapírral béleltünk egy tepsit, szórjunk rá egy kis olívaolajat, parmezán sajtot és finomra vágott rozmaringot.
  7. Helyezzük el rajta az ízesített burgonyákat.
  8. Süsük 180°-on 30-35 percig.
  9. Amint kész vannak, szórjuk meg őket egy kis apróra vágott friss petrezselyemmel.

További érdekességek:

Az egész pitypang ehető, de sokan nem tudják, hogy a gyökere az igazi kincs

Ez a legerősebb és legolcsóbb természetes műtrágya és rovarirtó, sokan mégsem ismerik

Ez a legfinomabb házi bodzaszörp – bombabiztos recept

7 / 7

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!