hirdetés
5. Nagyon puha fokhagymás lepény, nem lehet ellenállni neki!
Hozzávalók:
- 350 g liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- Egy csipet só
- 60 ml olaj
- 120 ml víz
- fokhagyma
- Olaj és fűszernövények (pl. petrezselyem, rozmaring) ízlés szerint a kenéshez
Elkészítés:
- Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót.
- Add hozzá az olajat és a vizet, majd gyúrd sima tésztává.
- Oszd a tésztát kisebb darabokra, és nyújtsd ki őket lapos formára.
- Formázd a lapokat kerek formájúvá, nyújtsd ki, és mindkét oldalukat süsd aranybarnára.
- Sütés után kend meg a lapok felszínét egy keverékkel, amely olajból, préselt fokhagymából és fűszernövényekből áll.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!